Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Detoxkuur Voor De Beginner: Start Goed Met Deze Handleiding

Detoxkuur Voor De Beginner: Start Goed Met Deze Handleiding

Als een gezonde lifestyle je interesseert, ben je vast op de hoogte van de voordelen van juicen. Maar hoe begin je ermee? En hoe haal je het beste uit het drinken van verse sappen? Superfoodguru helpt je met deze handleiding op weg. Of je nu je dagelijkse eetpatroon gezonder wilt maken met een glas groentes of juist van start wil met een complete detoxkuur.

SAP VERSUS SAP

Zoals je misschien al weet is een glas pure vruchtensap niet altijd goed voor je gezondheid vanwege het hoge suikergehalte. Zorg daarom altijd voor groente in je sap. Nu zal een glas uitgeperste andijvie of groene kool je niet direct aanspreken, maar gelukkig zijn er heerlijke smaakvarianten. Zo zijn er sappen van groente met fruit die door hun zachtere smaak goed zijn voor een beginner. Verder is er smaakverschil tussen de groentes. Zo proeft het sap van bladgroente bitterder dan van vruchtgroentes, zoals paprika of komkommer.

Wen jezelf stap voor stap aan groentesap

Voor een beginner is pure groentesap wel even wennen. Start daarom stap voor stap. Meng bijvoorbeeld vruchtensap met sap van vruchtgroentes zoals komkommer of paprika en voeg daar uitgeperste bladgroentes aan toe. Voeg iedere dag steeds een beetje meer bladgroenten toe aan je sap. Zo wen je aan de specifiekere smaak van groentesap en ga je uiteindelijk ook de groenste sappen lekker vinden. Vind je het lastig om de juiste smaakbalans te vinden? Bij Superfoodguru ontdek je kant-en-klare verse sappen voor alle niveaus. Ook beginnende sapdrinkers vinden in ons aanbod lekkere en gezonde sapjes.

KIES HET BESTE MOMENT VOOR JE DAGELIJKSE SAPJE

Ga je iedere dag een sapje drinken tijdens je detox kuur? Dan is ‘s morgens op een lege maag daarvoor een goed moment. Zo begin je de dag meteen met een flinke dosis vitamines en mineralen. Ook ‘s middags is een sapje lekker als opkikkertje. Je kunt ook dagelijks twee sapjes nemen en zo profiteren van alle beste momenten.

Van dagelijkse sapjes naar sapvasten

Ben je eenmaal aan het drinken van sap gewend, dan wil je misschien een stap verder en gaan sapvasten. Ook hier gaat het om de opbouw. Probeer daarom eerst een detoxmix van drie dagen van Superfoodguru. Ben je klaar met deze sapvastenkuur? Onderhoud je gezondheid dan met twee sapjes per dag. Wil je weer een detoxkuur doen? Dan kun je een variant nemen die vijf dagen duurt. Verloopt dit succesvol? Dan hebben we nog een detox van zeven dagen voor je.

HOE VAAK KUN JE EEN DETOXKUUR DOEN?

Bevalt het sapvasten je? Dan wil je het vast vaker doen. Het advies is om maximaal vier keer per jaar te detoxen. Zo maak je ieder seizoen weer een frisse start. Ook is het mogelijk om iedere maand een korte detox van drie dagen te volgen.

Maak het jezelf makkelijk

Zelf sap maken is best veel werk. Bovendien wil je vast een lekkere smaak. Superfoodguru heeft diverse sappen ontwikkeld die ieder hun eigen specifieke smaaksensatie bieden. Ontdek dus in onze webshop wat voor soorten er allemaal zijn. Of ben je al aan toe aan een sapkuur? Bestel dan een van onze kant-en-klare detoxkuren!

Vorig artikel Volgend artikel