Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
8 Stappen Om Detoxificatie Symptomen Te Bestrijden

8 Stappen Om Detoxificatie Symptomen Te Bestrijden

Detox door middel van een sapkuur kent bijzonder veel voordelen. Toch zijn er ook enkele 'bijwerkingen' die ervoor kunnen zorgen dat je op wil geven. Denk hierbij aan uitputting, hoofdpijn, opgeblazen gevoel en algehele vermoeidheid. Dit zijn allemaal detoxificatie symptomen en ze zijn volkomen normaal. 


Je lichaam moet immers ontwennen van deze slechte voedingsmiddelen. Daarbij is het veel werk voor ons lichaam om deze gifstoffen kwijt te raken. Hoewel deze detox symptomen onaangenaam kunnen zijn, het is niet nodig om op te geven! De symptomen zijn slechts een teken dat de detoxificatie werkt. We geven je 8 tips om de symptomen van detoxificatie te bestrijden: 

Detoxificatie bestrijden

Stap 1: Veel water drinken

Water drinken is normaal gesproken al heel belangrijk, maar nog meer bij detoxificatie. Door veel te drinken, spoel je de gifstoffen sneller weg. Het is aan te bevelen om zeker tijdens de eerste dagen van het ontgiftingsproces veel te drinken.

Stap 2: Vul je elektrolyten aan

Elektrolyten zijn essentieel voor de vochtbalans in ons lichaam, de zuurgraad in ons bloed, het tegengaan van spierkrampen en ze ondersteunen de zenuw- en spierfunctie. Het is heel belangrijk om je elektrolyten tijdens detoxificatie aan te vullen.

Stap 3: Voldoende goede nachtrust

Detoxificatie is een intensief proces voor lichaam en geest. Het kost veel energie en daarom is het belangrijk goed te slapen. Ga dan ook eerder dan normaal naar bed om goed uitgerust weer wakker te worden.

Stap 4: Zorg voor een ochtend- en avondroutine

Voorspelbaarheid is niet altijd saai. Het vormen van een routine in de ochtend en in de avond zorgt ervoor dat je lichaam en geest zich aanpassen op wat er komen gaat. Een routine voor het slapengaan bereid je lichaam voor op nachtrust, wat goed is voor de aanmaak van melatonine. Het ochtendritueel maakt je juist alert.

Stap 5: Zelfzorg

Zelfzorg is gedurende je hele leven belangrijk. Het helpt je ontspannen, maar tijdens de periode van detoxificatie leidt het je ook af van alle symptomen die je mogelijk ervaart.

Stap 6: Vet? Eet meer gezonde vetten

Vetten zijn niet altijd slecht. Goede vetten zijn juist heel belangrijk, bijvoorbeeld bij de opbouw en bescherming van cellen en zorgen ze voor een goede werking van de hersenen, ogen en spieren. Daarnaast verhogen ze het metabolisme waarmee het proces van detoxificatie wordt verhoogd. Gebruik bijvoorbeeld een eetlepel ghee of kokosolie in je thee.

Stap 7: Verminder blauw licht voor het slapengaan

Eerder spraken we over het belang van een goede nachtrust. Dit is niet altijd voor iedereen weggelegd. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is het negatieve effect van elektrische apparaten op de nachtrust. Deze apparaten stralen een blauw licht uit dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol verhoogt. Hierdoor wordt het lichaam alerter, in plaats van vermoeider. Dit komt ook doordat cortisol de aanmaak van melatonine, het hormoon waar je slaperig van wordt, verhindert. Zet die elektronische apparatuur dan ook minstens een uur voor het slapengaan uit.

Stap 8: Ontspannen spieren met magnesium

Magnesium is heel effectief wanneer je je opgeblazen voelt of de andere effecten van detoxificatie merkt. Zo helpt het de spieren te ontspannen. Neem het dan ook in voor het slapengaan voor het bevorderen van de nachtrust.

Vorig artikel Volgend artikel