Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Detoxen Zonder Strenge Regels: 4 Haalbare Gewoontes Voor Zelf Detoxen

Detoxen Zonder Strenge Regels: 4 Haalbare Gewoontes Voor Zelf Detoxen

Je lichaam reinigen is gezond en heeft een positief effect op je algemene welzijn. Als je aan de slag gaat met zelf detoxen, ontdoe je jouw lichaam van zoveel mogelijk afvalstoffen. Je kunt het zien als een diepe reiniging voor je gehele lichaam. De afvalstoffen worden dan via de bloedsomloop snel en vooral efficiënt afgevoerd. Je voelt je gezonder, energieker en gelukkiger. Maar veel detoxkuren zijn streng, waardoor je er misschien niet op zit te wachten. Of je wilt liever eerst met een rustige en minder strenge detoxkuur beginnen om het detoxen uit te proberen. Wij hebben 4 haalbare gewoontes op een rij gezet, zodat jij zorgeloos kan beginnen met detoxen zonder strenge regels.

#1 ZORG VOOR VOLDOENDE SLAAP

Wanneer je slaapt, laadt jouw lichaam weer helemaal op. Zo ook je hersenen, waarbij giftige afvalstoffen worden verwijderd die zich tijdens een drukke dag hebben opgehoopt. Door meer te slapen en je lichaam dus meer tijd te geven om je lichaam te ontgiften, geef je jouw lichaam de kans om zichzelf te reinigen en weer helemaal op te laden.

#2 BEWEEG MEER

Een extra work-out heeft voordelen voor zowel je lichaam als geest. Door jezelf goed in het zweet te werken, reinig je jouw lichaam van afvalstoffen en ben je goed bezig met het zelf detoxen. Je haalt de spanning uit je lichaam en verhoogt de stofwisseling die uren na de work-out verhoogd doorgaat.

#3 DRINK EN EET JE WATER

Veel water drinken is een eenvoudige en gezonde manier om afvalstoffen snel uit je lichaam te krijgen tijdens zelf detoxen. Door je lichaam te blijven hydrateren, blijft je spijsvertering goed op gang en helpt het bij het ontgiften van je lichaam. Door ook veel voedingsmiddelen te eten met veel water, krijg je ongemerkt een hoop vocht binnen. Komkommer bijvoorbeeld, bestaat voor ruim 95% uit water. Maar ook spinazie, meloenen, aardbeien en tomaten doen het goed.

Drink veel groene sapjes

Zelf detoxen kan op meer manieren dan aan een detoxkuur te beginnen. Onze groene sapjes brengen ontzettend veel voordelen met zich mee. Groenten met een hoog vochtgehalte zitten vol met elektrolyten (magnesium en kalium), die de vochtbalans in je lichaamscellen optimaal houden. Onze veggie cappuccino juice is een low-fruit spinaziesap, bestaande uit 73,5% groenten. De elektrolyten in deze groenten zorgen op hun beurt voor een optimale vochtbalans in je lichaam.

#4 NEEM ÉCHT TIJD VOOR JEZELF

Hoeveel keer per week neem jij echt tijd voor jezelf? Wanneer is de laatste keer dat je een momentje voor jezelf hebt genomen in je drukke agenda? Experts hebben aangetoond dat kleine mentale pauzes een positief resultaat hebben op je lichaam, waardoor de productiviteit verbetert en blijvende creativiteit wordt aangewakkerd. Neem een momentje voor jezelf en ontspan, ook al is het maar 15 minuutjes per dag.

Vorig artikel Volgend artikel