100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

4 Tips Voor Het Detoxen Van Jouw Huis

4 Tips Voor Het Detoxen Van Jouw Huis

4 Tips Voor Het Detoxen Van Jouw Huis

Thuis is een plek waar je je op je gemak voelt, je kunt ontspannen en je jezelf kunt resetten. Veel mensen voelen zich, door de lockdown, echter vastzitten in hun eigen huis en zijn op zoek naar manieren om zich weer lekker te voelen in eigen huis. Een huis-detox is dan zeker aan te raden. Voel je je ongeïnspireerd en denk je dat het tijd is voor een frisse start? Lees verder en bekijk onze tips voor het opfrissen en detoxen van jouw huis.

Feng shui

Feng shui is een Chinese leer die betrekking heeft op de invloeden van je omgeving op je welzijn en geluk. Dit is ook terug te vertalen naar de inrichting van je huis. Het is volgens de feng shui leer belangrijk om je huis in te richten met meubels en accessoires waar je van houdt. Dit zorgt ervoor dat je huis een omgeving wordt waarin je kunt ontspannen en waarin je je prettig voelt. Lees hier hoe jij je woonkamer kunt inrichten volgens de feng shui principes.  

Declutter je huis

Een onopgeruimd huis zorgt voor afleiding en een verminderde concentratie. Om je echt goed op je werk te kunnen focussen is het belangrijk dat je omgeving schoon en opgeruimd is. Opruimgoeroe Marie Kondo geeft in haar eigen Netflix show en op haar youtube kanaal de beste tips voor het opruimen en het detoxen van een huis, zeker een kijkje waard.

Essentiële oliën

Naast een schone en opgeruimde omgeving kan ook schone lucht bijdragen aan een verhoogde concentratie en productiviteit. De luchtkwaliteit in huis is vaak minder goed dan je zou denken. Door o.a. isolatie, chemische stoffen en gebrek aan ventilatie wordt de binnenlucht in huis vervuild. Door essentiele oliën te gebruiken, met behulp van een verdamper, wordt de lucht fantastisch gezuiverd en zorgt het voor een prettige sfeer en heerlijk geurend huis.

Reset jezelf

Naast je huis is het ook belangrijk om je lichaam af en toe een detox kuur te geven. Onze drie dagen reset  is perfect wanneer je een korte detox nodig hebt, maar nog niet toe bent aan een volledige sapkuur om te gaan sapvasten. De sappen, shots en raw-food snacks helpen jou te resetten, zodat je er snel weer tegenaan kunt.


Photo credit: @margo.hupert.art

Vorige artikel Volgende artikel