Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 

20 Detox Tips Om Je Voor Te Bereiden Op Een Detox

De gezondheidsvoordelen van detoxen worden door de wetenschap maar sceptisch beoordeelt. Jammer, want mensen die hun lichaam met enige regelmaat ontgiften ervaren meestal een opgeruimd gevoel in zowel lichaam als geest. Wellicht wordt het tijd om het zelf te ervaren met wat detox tips.

DETOX VOORBEREIDING

Voordat je enthousiast begint aan een detox kuur, is het verstandig om even pas op de plaats te maken vóórdat je jouw lichaam hetzelfde laat doen. Want dat is in feite wat je met een detox sapkuur doet. Je geeft je lichaam, je organen en je spijsverteringsprocessen de ruimte om even te rusten en bij te komen. Het is mede daarom verstandig om je fysiek en mentaal voor te bereiden op je detox. Met onze 20 detox tips tref je de juiste voorbereiding voor deze interne schoonmaak en kan je dus optimaal beginnen met sapvasten.


1. Maak een detox-plan en kies een relatief rustige periode uit om te gaan detoxen. Neem voorafgaand aan de daadwerkelijke detox-kuur een aantal “ontgiftende maatregelen”.


2. Verzamel detox tips en kijk welke aanbevelingen je aanspreken en welke niet. Beslis ook welke haalbaar zijn in jouw situatie. Maak het jezelf niet te moeilijk.


3. Download het Superfoodguru detox e-book want deze staat vol goede tips & trucs.


4. Wat er niet in gaat hoeft er ook niet uit, dus maak een ommezwaai en kies voor gezonde varianten en versies van de producten die je eet, drinkt, gebruikt en draagt.


5. Kies veel vers en bewust biologisch, hiermee behaal je al snel veel gezondheidsvoordelen. Laat bewerkte voedingsmiddelen en kant & klare mixen zoveel mogelijk voor wat ze zijn en ga aan de slag met goede, verse ingrediënten. Je biologische boodschappen kan je halen bij Ekoplaza.


6. Doe meer groen in je smoothie. Zo krijg je een ware “vitamineralenbom” binnen in de periode waarin jij het roer omgooit. Een groene smoothie geeft jouw lichaam extra ondersteuning.


7. Water, en de rest komt later omdat je de dag begint met lauw water. Vervolgens drink de hele dag water of kruidenthee. Wissel af en laat het water je lichaam zuiveren.


8. Spice up your life met kruiden en specerijen als kurkuma, gember, zwarte peper en andere superfoods met detox-eigenschappen.


9. Ja, ja, oga helpt om je geest tot rust te brengen, in balans te komen en je lichaam te ondersteunen in de zelfreinigende processen die tijdens een detoxkuur voorkomen.


10. Bezin eer je begint, want meditatie brengt bewustzijn aan het licht en reinigt je geest zoals een detox sapkuur je lichaam schoonmaakt.


11. Verwarm en omarm jezelf door bijvoorbeeld tijdens je detoxkuur naar de sauna te gaan. Hiermee ontgift je jouw lijf ook via je huid. Houd je niet van een sauna? Een warm bad heeft hetzelfde effect.


12. Verfris je neus serieus en ga lekker wandelen in de buitenlucht.


13. Zeg geen nee tegen gemberthee. Gember werkt goed als antioxidant en na een wandeling in de frisse buitenlucht, verwarmt het je binnenste. Lekker ontspannend.


14. Rust en regelmaat tijdens de periode waarin je detoxt is een goed plan. Vermijd een drukke agenda en stel afspraken uit.


15. Houd grote opruiming in je voorraad kast waarbij je ongezonde producten uit het zicht zet of, als je het roer definitief naar een gezondere levensstijl omgooit, uit je leven bant. Weggooien is verspilling. Misschien zijn er mensen in jouw omgeving die het roer (nog) niet hebben omgegooid? Wellicht willen zij de producten die jij weg doet wel hebben.


16. Slaap detoxer, slaap. Slaap voldoende en zorg voor een slaap van goede kwaliteit. Moeite met slapen? Er zijn superfoods die jou hierin kunnen ondersteunen.


17. Leer luisteren, en dan vooral naar jezelf en je eigen lichaam. Heb je lichamelijke klachten en neem je medicijnen? Overleg eerst met je huisarts of een detox periode dan wel verstandig is. Ervaar je veel stress? Vraag jezelf dan eerst af of dit wel de juiste tijd is om te detoxen.


18. Gun jezelf een succesvolle detox waarbij je alle voordelen van deze ontgiftingskuur tot in je kleine teen kan ervaren. Een goede detoxperiode geeft enorm veel energie en een euforisch gevoel. Koester dat!


19. Check een Superfoodguru detox sapkuur en kies de kuur die bij jou past. Een uitgebalanceerde kuur voor detox beginners, meer gevorderde detoxersen voor hen die gewend zijn om die hard te detoxen.


20. Plan je volgende detoxkuur zodra je weer langzaam bent begonnen met eten. Dan kun je daar alvast naar toe leven en tot die tijd genieten van je “als nieuw voelende” lijf. 


Photocredit: @homebythestation 

Vorig artikel Volgend artikel