100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Detox Voor Een Schoon en Energiek Lichaam

Detox Voor Een Schoon en Energiek Lichaam
Detox Voor Een Schoon en Energiek Lichaam

Detox Voor Een Schoon en Energiek Lichaam

Je kent het vast wel: je lichaam is wat traag, gauw moe en je concentratie is niet om over naar huis te schrijven. Een keer vroeg naar bed gaan helpt niet, liters koffie evenmin. Je lichaam zendt een noodkreet uit, er moet wat gebeuren. En dat ‘wat’ is heel eenvoudig: detoxen, ofwel, ontgiften.


Detox lijkt iets van deze tijd, maar is in feite al eeuwen oud. Er werd in 1300 voor Christus al over gesproken. Dat wij detox hebben herontdekt komt door onze groeiende belangstelling voor gezond leven, gewicht verliezen, en schoonheid van binnenuit. Daar hoort een detoxkuur bij. De verse, koudgeperste sapjes van Superfoodguru doen precies het goede voor je.

DETOX: GIFTIGE STOFFEN ERUIT, GOEDE VOEDING ERIN

Een detox kuur kun je 1,5, 3, 5, of 7 dagen volgen. Wie er echt voor gaat, doet dat elke maand. En eens in de drie maanden een van de langere kuren. Met een onze detox kuur wordt al het giftige materiaal dat je lichaam opslaat ‘voor later’, verwijderd. Tegelijkertijd drink je hele gezonde voeding, waardoor je je energiek voelt.


Superfoodguru heeft alleen verse, biologische, koudgeperste sappen. Jij kunt de sapjes een dag of vijf in de koelkast bewaren, waar de maximum temperatuur hooguit 4 graden is. De sapjes zijn niet gepasteuriseerd en bevatten geen conserveringsmiddelen. De flesjes zijn groter dan het doorsnee sapflesje en helemaal composteerbaar.


De biologische sappen zitten bomvol gezonde groenten en fruit. Onze receptontwikkeling hebben de speciale samenstelling opgeleverd waar jij echt iets aan hebt. Het is wel van belang dat je, voordat je aan een kuur begint, afbouwt wat ons lichaam het meest dwars zit: stress, opwekkende stoffen als koffie, thee en alcohol. Ook suiker en kant-en-klaar voeding moet worden afgebouwd. Kies een rustig moment uit voor je kuur, niet vlak voor een sportwedstrijd waar je moet presteren of een feest waar je lekker los gaat.


Bestel hier.

HOE WERKT DE DETOXKUUR?

Tijdens de detox drink je alleen de sapjes, het liefst door een rietje, zodat het sap zich goed mengt met je speeksel en je het langzaam kunt verteren. Drink naar behoefte, maar met minimaal 2 à 3 uur tussen elk sapje. Het is verstandig om je laatste sap of bouillon ’s avonds te drinken, om daarna een pauze van 12 uur in te lassen. Op die manier krijgt je metabolisme alle gelegenheid rustig aan alles te verteren en even vrijaf te nemen. Denk eraan voldoende water drinken, minimaal 1,5 liter per dag.


De kuur geeft je ook de gelegenheid je lichaam en zijn behoeften beter te leren kennen. Het voelt eerst een beetje gek, maar daar wen je snel aan. Als je trek echt op geen enkele manier te stillen is door de sapjes en de bouillon, mag je ook rauwe of gekookte groenten eten, een stuk fruit of een paar amandelen of oliezaadjes.

WAT ZIJN DE RESULTATEN VAN EEN DETOX KUUR?

  • Je wil resultaat van je inspanningen zien. Logisch. Bereid je er op voor dat je grootste orgaan, je huid, er stukken beter gaat uitzien. Schoon, glanzend, stralend. Je gezicht hoeft geen make-up meer.

  • Je krijgt een stoot energie, die je lang niet hebt gevoeld. Je voelt je goed, gezond en bent beter in staat je dagelijkse taken uit te voeren. Je bent een stuk geconcentreerder.

  • Vooral beginnende ‘detoxers’ zullen merken dat ze minder behoefte hebben aan stimulerende middelen zoals koffie, thee en alcohol, en dat ze ’s nachts beter slapen. Doe je de kuur regelmatig, dan ga je die afgenomen behoefte heel gewoon vinden.

  • Je gaat anders naar voeding kijken. Dat deed je al tijdens de detox en dat blijf je doen. Je hebt kennis gemaakt met de echte behoefte aan goede voeding, in plaats van een maaltijd wegwerken. Aan jou nu de taak om je lichaam te blijven voorzien van kwaliteitsvoeding.

Alles bij elkaar een prachtig resultaat! En zeker als je zo’n detox kuur regelmatig herhaalt, je plant ze in wanneer het jou het beste uitkomt. Hier kun je bestellen.

TIPS VOOR NA EEN DETOX KUUR

Er is ook nog zoiets als de nazorg, na een detox kuur. We raden je aan om de vaste voeding weer langzaam in je dieet toe te laten. Gebruik voor je eten verse, rauwe ingrediënten. Geen kant-en-klare maaltijden, wel zoveel als mogelijk plantaardige voeding, geen rood vlees of verwerkt vlees zoals worst en andere vleeswaren. Vermijd alle suiker, denk aan een vervangende zoetmaker als stevia of ahornsiroop. En vermijd of verminder koffie en alcohol de eerste week na je detox.


Oei, dat klinkt behoorlijk streng! Maar het zijn onze tips, je bepaalt uiteraard zelf wat je wel of niet doet en hoe je dat aanpakt.

VASTEN MET TUSSENPOZEN

We hebben nog een andere tip: kijk eens goed naar vasten met tussenpozen. Je deed het al tijdens je detox kuur, probeer dat daarna voort te zetten. Ons lichaam is daarvoor gebouwd. Toen de mens nog zelf op jacht moest voor een stuk vlees, en moest zoeken naar struiken met goede bessen en noten in het bos, was hij gewend pas te eten als er wat te eten was. De mens van toen deed automatisch aan vasten met tussenpozen. Het eten werd niet voor de deur afgeleverd.


Ons lichaam weet dat. Maar omdat wij gewend zijn doorgaans drie keer per dag te eten, deint ons lichaam op dat ritme mee. Het kan helemaal geen kwaad, het is zelfs heel verstandig, na de avondmaaltijd niets meer te eten tot aan het ontbijt. Probeer daar een 12 uur pauze van te maken. Pas desnoods een tijdstip van een maaltijd aan (avondmaaltijd of ontbijt). Geen nootjes, chips of een snackje ’s avonds! Je zult merken dat dat helemaal niet zo moeilijk is. En dat het je lichaam goed doet.

PROBEER DE DETOX KUUR UIT

Heb je er zin in gekregen om onze sapjeskuur te proberen? Bestel dan gauw hier een kuur om te gaan sapvasten! De sapjes vers gemaakt en zijn beperkt houdbaar.


We hebben ook menusuggesties voor tijdens en na een detox kuur, en informatie over vasten, goede microvoeding vol voedingswaarde, en over hoe je jezelf kunt leren naar je lichaam te luisteren in plaats van op de klok te kijken of het al tijd is om te eten. Je kunt bij ons ook een gratis gids in een e-book krijgen over de detox kuur van 3 dagen. Bezoek onze website voor al die informatie.


En als je nog vragen hebt over onze detox kuur dan horen we dat graag!

Vorige artikel Volgende artikel