100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Detoxrecepten: De Ultieme Finishing Touch Voor Je Sapvastenkuur

Detoxrecepten: De Ultieme Finishing Touch Voor Je Sapvastenkuur
Detoxrecepten: De Ultieme Finishing Touch Voor Je Sapvastenkuur

Detoxrecepten: De Ultieme Finishing Touch Voor Je Sapvastenkuur

Bij sapvasten draait het niet alleen om de dagen dat je de detoxkuur doet en al je maaltijden uit sapjes bestaan. Het breken van het vasten is net zo belangrijk. Doe je dat namelijk te rigoureus? Dan heb je kans dat je je lichaam overbelast en dat het positieve effect van het vasten vermindert of zelfs verdwijnt. Ontdek daarom hoe je het beste je detoxkuur beëindigt. Superfoodguru geeft je daarbij drie fijne detoxrecepten die zorgen voor een goede start met het weer gaan eten van voedsel.

GUN JE LICHAAM TIJD NA HET SAPVASTEN

Of je nu kort of lang een sapvastenkuur volgt, je zult na je detox voorzichtig moeten gaan eten. Je lichaam is namelijk nog volop aan het reinigen. Neem je bijvoorbeeld direct een croissant met kaas, een bord nasi of friet met mayonaise? Dan kun je rekenen op problemen met de spijsvertering. En daar gaat dan het fijne, energieke en lichte gevoel dat je door sapvasten krijgt. De eerste maaltijden na je detox moeten daarom altijd uit plantaardig voedsel bestaan. Begin bijvoorbeeld eerst met een stuk fruit. Eet dit rustig op en kauw goed, zodat je lichaam weer kan wennen aan het verteren van vezels.

START MET LICHTE DETOXRECEPTEN

Het beste is om de eerste dagen na het vasten door te gaan met licht verteerbare en plantaardige maaltijden. Zo kan je lichaam nog even doorgaan met opruimen, terwijl het weer aan vast voedsel went. Dat hoeft niet te zeggen dat je niet lekker kunt eten. Probeer bijvoorbeeld deze drie heerlijke vegan recepten die perfect zijn om na je sapvastenkuur te eten.


Raw food bloemkoolsoep

Dit lichte en gezonde soepje is niet alleen een goed vervolg op je detoxkuur, je hebt het ook nog eens snel gemaakt. 


Boerenkoolsalade met bloedsinaasappel en pecannoten

Heb je zin in een gerecht met een bite, maar wil je je spijsvertering  niet overbelasten? Dan is deze makkelijke verteerbare en voedzame salade precies wat je zoekt.


Nazomerse salade met tofu en zoete aardappel

Nog een fijn recept voor na je detoxkuur is deze nazomerse salade. Door de tofu en zoete aardappel vult dit gerecht goed.

DETOXEN: HET STARTSEIN VOOR EEN GEZOND LEVEN

Behalve om je lichaam de kans te geven om goed te reinigen is een detoxkuur ook een ideaal moment om je levensstijl een gezonde wending te geven. Ontdek bijvoorbeeld ook de andere recepten bij Superfoodguru. Ze zijn allemaal plantaardig en zitten boordevol vitamines en mineralen. Daarbij vind je in onze collectie veel variatie, zodat je iedere dag iets anders kunt maken.

Blijf na je kuur profiteren van verse en gezonde sappen

Ga na je detox ook vooral door met het drinken van onze sapjes. Ze zijn ideaal om je dagelijkse voedingspatroon te verrijken. Zo boost je met een sapje per dag je lichaam met gezonde voedingsstoffen. Dat helpt niet alleen je gezondheid, maar ook stimuleer je zo het behoud van het energieke gevoel na je detoxkuur!

Vorige artikel Volgende artikel