Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Detox Of Detoxkuur En Je Dagelijkse Lifestyle: Zo Help Je Je Lichaam Met Ontgiften

Detox Of Detoxkuur En Je Dagelijkse Lifestyle: Zo Help Je Je Lichaam Met Ontgiften

Een van de belangrijkste lichaamsprocessen is ontgiften. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan kan je lichaam niet goed functioneren. Het gevolg is dat er kwalen optreden of nog erger: dat je ziek wordt. Gelukkig is een gezond lichaam goed in staat om zichzelf te reinigen. Maar je kunt een handje helpen. Superfoodguru legt je graag uit hoe je dat doet. En doen, hoor! Want in een lichaam dat vrij is van gifstoffen voel je je veel fitter en energieker.

ONTGIFTEN: HOE DOET JE LICHAAM DAT?

Je lijf heeft het maar druk. Het gaat namelijk non-stop door met het verwijderen van gifstoffen. Daarnaast loost het ook zogenaamde bijproducten die ontstaan bij allerlei andere lichamelijke processen. Voor deze detoxificatie zet je lichaam organen in, zoals je huid, lever en nieren. Maar ook je luchtwegen en lymfestelsel helpen bij het reinigingsproces. Verder speelt je spijsvertering een cruciale rol. Het effect hiervan merk je aan je gang naar het toilet. Maar ook als je zweet of uitademt, laat je lichaam afval- en giftige stoffen los.

Het belang van gezonde dagelijkse gewoontes voor je lichaamsreiniging

In principe is een lichaam goed in staat om succesvol een reinigingsproces uit te voeren. Maar wanneer er te veel gif- of afvalstoffen zijn, kan het de klus misschien toch niet goed klaren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als je in de stad woont en verontreinigde lucht inademt. Of misschien kom je veel in aanraking met schoonmaakmiddelen? Aan sommige toxische omstandigheden in je leven kun je misschien niets veranderen. Maar wat je wel kan doen, is je lichaam zo goed mogelijk ondersteunen met het ontgiftingsproces. Eigenlijk komt dat neer op gezond leven. Van sporten ga je bijvoorbeeld transpireren en van veel water drinken ga je plassen. Daarbij is goed slapen van belang, omdat je lichaam dan de tijd krijgt om te reinigen.

DE ROL VAN VOEDING BIJ DETOXIFICATIE

Wat je eet en drinkt, is erg belangrijk bij je lichaamsreiniging. Alcohol, kleurstoffen, conserveermiddelen en pesticiden zijn stoffen die je lichaam extra werk geven. Daarnaast kun je met voeding het ontgiftingsproces juist bevorderen. Je lichaam heeft namelijk vitamines, mineralen en antioxidanten nodig om te detoxen.

Geef je lichaam een grote schoonmaak met een detox of detoxkuur

Een dagelijks eetpatroon met onbewerkte voedingsmiddelen en genoeg groente en fruit zorgt dat je lijf zo min mogelijk last heeft van afval- en gifstoffen. Maar je kunt de detoxificatie nog een extra handje helpen door een detoxkuur te volgen. Doordat je hierbij voor een bepaalde periode al je maaltijden vervangt door gezonde sappen, krijgt je lijf de kans om een grote opruiming te doen. Een detox volgen is bovendien makkelijk, want bij Superfoodguru vind je kant-en-klare biologische sappen die dagelijks vers worden geperst. Start bijvoorbeeld met onze detoxkuur van 1,5 dag. Maar wil je meer? Dan kun je kuur uitbreiden tot 35 of 7 dagen


Neem dus snel een kijkje in ons aanbod en ontdek welke detox het beste bij je past!


Vorig artikel Volgend artikel