Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
De Kracht Van L-Glutamine: Alles Wat Je Moet Weten Over Deze Wonderbaarlijke Stof!

De Kracht Van L-Glutamine: Alles Wat Je Moet Weten Over Deze Wonderbaarlijke Stof!

L-glutamine is een wonderbaarlijke stof die je lichaam zelf produceert, maar ook verkrijgbaar is in alledaagse voedingsmiddelen. Het is ook een populair supplement vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het aminozuur met zich meebrengt. Maar wat is L-glutamine nu precies en wat voor gezondheidsvoordelen brengt deze stof met zich mee? Superfoodguru werd nieuwsgierig en zocht het voor je uit.

WAT IS L-GLUTAMINE?

Simpel gezegd is L-glutamine een aminozuur. Een aminozuur is een bouwsteen van eiwitten, en deze eiwitten zijn onmisbaar voor je lichaam. L-glutamine speelt voornamelijk een rol bij de neurale functies en darmfuncties, maar de stof speelt ook een rol bij het gezond houden van ons immuunsysteem. Wist je dat je lichaam zelf L-glutamine aanmaakt? Hier hoef je zelf dus helemaal niks voor te doen. Er zijn echter wel momenten waarop je lichaam wat extra L-glutamine kan gebruiken. Het belangrijkste moment is tijdens of na het sporten. L-glutamine heeft namelijk potentiële voordelen voor zowel krachttraining als duurtraining. Maar ook bij het herstel van een ernstige ziekte speelt L-glutamine een grote rol.

WAAR HAAL JE EXTRA L-GLUTAMINE VANDAAN?

Zodra je naar voedingsmiddelen gaat zoeken die veel L-glutamine bevatten, merk je al snel dat de voedingsbronnen van L-glutamine enorm divers zijn. Dit betekent dat er een brede beschikbaarheid van voedselbronnen met L-glutamine te vinden is. Denk aan dierlijke en eiwitrijke producten zoals eieren, melk, kwark en rundvlees, maar ook plantaardige bronnen zoals peulvruchten, rijst, maïs en bieten. De keuze is reuze. Met onze Strawberry Fields Forever juice krijg jij net dat extra beetje L-glutamine binnen.

DE VOORDELEN VAN L-GLUTAMINE

L-glutamine kent dus enorm veel voordelen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Gewichtsverlies

Spierweefsel verbrandt meer dan vetweefsel én verhoogt je metabolisme. Aminozuren zorgen ook voor een verzadigd gevoel omdat de spijsvertering wordt vertraagd. Je hersenen krijgen een signaal dat je vol zit, waardoor je minder eet. Zo is de kans op gewichtstoename kleiner en kun je sneller afvallen.

Snel herstel na sporten

L-glutamine vermindert spierpijn en bevordert de hersteltijd. Dit aminozuur helpt namelijk bij het reguleren van de opname van glucose (energie) door de spieren na het sporten. Het resultaat? Je energiereserves voor je volgende workout zijn sneller herstelt. Je presteert beter en bent minder snel uitgeput.

Opzwieper voor je immuniteit

Intensieve training kan slecht uitpakken op je immuunsysteem. L-glutamine ondersteunt het immuunsysteem en geeft een echte boost. Het is daarom ook niet gek dat L-glutamine vaak wordt gebruikt om ernstig zieke patiënten in ziekenhuizen te helpen. Het heeft een beschermend effect op de cellen en dus op ons immuunsysteem.

L-GLUTAMINE BIJ SUPERFOODGURU

Onze Feel The Beet cold pressed juice is een heerlijk sapje vol rode bieten en sinaasappel.  Wist je dat bieten een bron van L-glutamine is? Drink de Feel The Beet juice voor of na het sporten en ervaar de voordelen van het hoge gehalte nitraat in het bietensap. Dit verbetert namelijk jouw sportprestaties en uithoudingsvermogen. Ben je op zoek naar een extra boost L-glutamine? Bestel dan nu onze Feel The Beet juice.

Vorig artikel Volgend artikel