100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

5 Beautygeheimen Van Citroensap Voor Je Huid

5 Beautygeheimen Van Citroensap Voor Je Huid
5 Beautygeheimen Van Citroensap Voor Je Huid

5 Beautygeheimen Van Citroensap Voor Je Huid

Laten we maar met de deur in huis vallen: of citroensap goed is voor de huid ligt aan het gebruik ervan. Het is een fabel (en zelfs heel slecht) om citroensap direct op de huid aan te brengen. Maar daarentegen is het een feit dat citroensap drinken veel voordelen heeft. Wij willen deze voordelen niet alleen voor onszelf houden, daarom delen we ze met jou in deze blog.

VOORDELEN CITROENSAP OP JE HUID

Volgens de wetenschap heeft het gebruik van citroensap voordelen op je huid. Dit krachtige middel zuivert en voedt de huid, kijk maar mee.

Exfoliërende werking

Citroensap bevat een aantal zuren die vaak gebruik worden in huidverzorgingsproducten. Deze zuren versnellen de celvernieuwing en verwijderen dode huidcellen. Exfoliëren door middel van citroen werkt anti-aging en geeft de huid een natuurlijke glans.

Vermindert vettige huid

Citroensap wordt vaak geprezen als hét wondermiddel tegen een vette huid. Dat komt omdat citroensap een samentrekkend middel is, wat betekent dat het de poriën vernauwt en overtollig talg reguleert.

Bevordert een egale huidtint

Citroensap wordt ook vaak gebruikt om hyperpigmentatie te verminderen. Citroen heeft deze potentie door de exfoliërende werking van de citroenzuren. Het helpt gepigmenteerde cellen te verwijderen en je huidskleur te egaliseren.

Stimuleert de collageenproductie

Het lichaam heeft vitamine C nodig om collageen te synthetiseren, het belangrijkste eiwit in de huid. Het gebruik van vitamine C rijke ingrediënten, zoals citroensap, ondersteunt de productie van collageen.

Biedt antioxidanten

Je hebt vast wel eens gehoord van antioxidanten. Antioxidanten helpen ontstekingen, verslapping en snelle huidveroudering te voorkomen. Citroensap bevat veel vitamine C vol met krachtige antioxidanten.

WAAROM KAN CITROENSAP OOK SLECHT ZIJN VOOR JE HUID?

Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van pure citroensap schadelijk zijn voor je huid. Het maakt de huid gevoeliger voor de zon en het beschadigt de bovenste beschermlaag van je huid. Dit heeft als gevolg dat de huid kan verbranden, irriteren en gevoeliger is voor ontstekingen. Gelukkig zijn er ook manieren om citroensap op een veilige manier toe te voegen aan je skincare routine. Citroensap is veiliger wanneer het wordt verdund met een ander ingrediënt. Een voorbeeld van zo’n ingrediënt is honing. Waar citroensap exfolieert en uitdroogt, biedt honing juist hydratatie. Dit is de perfect combinatie voor een voedend gezichtsmasker. Als een gezichtsmasker met honing niet jouw ding is, probeer dan yoghurt, banaan of aloë vera. Maar onthoud dus: gebruik nooit pure citroensap voor je huid!

CITROENSAP DRINKEN

Wat je eet of drinkt, heeft direct effect op je huid. Het is daarom belangrijk om dagelijks jouw lichaam te voeden van binnenuit met gezonde producten. Bij Superfoodguru weten we als geen ander hoe gezond citroensap kan zijn voor je huid, op voorwaarde dat je het drinkt natuurlijk! Daarom hebben wij een aantal cold pressed juices ontwikkeld die je huid niet alleen laten stralen, maar die ook nog eens heel lekker zijn! Bijvoorbeeld onze meest populaire juice: de Burning Man 07, vol met krachtige gember, sinaasappel, appel en citroen, geeft jouw immuunsysteem én huid een flinke boost. Bestel de juice hier! Ook bevat de Burning Rescue Shot citroenzuren en andere pittige ingrediënten voor een voedzame boost in de ochtend of na je work-out.

Vorige artikel Volgende artikel