100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Chia-pudding Met Zelfgemaakte Kokos Yoghurt

Chia-pudding Met Zelfgemaakte Kokos Yoghurt
Chia-pudding Met Zelfgemaakte Kokos Yoghurt

Chia-pudding Met Zelfgemaakte Kokos Yoghurt

We vonden het weer tijd voor een vegan recept. Zoek je een gezond ontbijt voor een energieboost om je dag fris en fruitig te beginnen? Chia-pudding is een heerlijk ontbijt of gezond toetje vol met antioxidanten. En wat is gezonder dan zelf je yoghurt maken? Wij laten zien hoe je een master wordt in het maken van chia-pudding met zelfgemaakte kokosyoghurt.

Deze gezonde ingrediënten voor de chia-pudding heb je nodig

Heb je zin gekregen in dit ontbijt rijk aan antioxidanten? Het goede nieuws is dat je deze pudding in vijf minuten hebt bereidt. Maar welke ingrediënten heb je nodig? We hebben het voor je opgezocht.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 dadels zonder pit

  • 2 handenvol spinazie

  • 400 ml kokosyoghurt

  • 100 ml plantaardige melk 

  • 250 gram chiazaad 

  • Snufje zout

Voor de topping

  • Bosbessen of frambozen 

  • Geschaafde amandelen 

  • Kokosschaafsel

Zo bereid je dit overheerlijke ontbijt

Maak de dadels zacht door ze in een kom met heet water te leggen. Haal ze vervolgens uit het water en doe ze in een krachtige blender. Voeg de kokosyoghurt, plantaardige melk en spinazie toe en meng het geheel met de dadels. Voeg in een grote kom het mengsel, de chiazaden en een snufje zout toe en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan. Garneer het vervolgens met de toppings en geniet van deze spannende en voedzame mix aan ingrediënten.

Zelf yoghurt maken: wat je nodig hebt

Om echt all the way te gaan met de chia-pudding kun je de kokosyoghurt zelf maken. Maar hoe maak je deze yoghurt zelf? Ook dat is niet zo moeilijk gelukkig. Het enige dat je nodig hebt, is een goede yoghurtmaker, probiotica (levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid), kokosmelk met zo min mogelijk toevoegingen, 1 el kokosbloesemsuiker en 1 tl agar poeder.

Hoe maak ik zelf yoghurt?

Zorg allereerst voor hele schone potten. Was ze met heet water en droog ze in de oven. Verhit de kokosmelk met de suiker tot de suiker is opgelost. Let op: het hoeft niet te koken. Gooi de agar in het hete water en wacht tot de kokosmelk is afgekoeld tot 50 graden. Roer nu de inhoud van de probiotica capsules door de kokosmelk. Schenk het hele mengsel in de yoghurtmaker en laat het staan voor 8, 16 of 24 uur (ligt aan de gewenste zuurte van de yoghurt). Verdeel vervolgens de zelfgemaakte yoghurt over de glazen potten en zet ze een half uur in de vriezer. Bewaar de yoghurt vervolgens in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen. Nu kun je dus je chia-pudding met zelfgemaakte kokosyoghurt bereiden – hoe lekker en gezond is dat!

Detoxkuur met Superfoodguru

Het chiazaad in deze pudding is erg gezond en heeft een ontgiftende werking. Maar ben je op zoek naar een intensieve en krachtige ontgifting? Probeer dan de sapkuren van Superfoodguru. Onze cold pressed juices zijn ultravers, samengesteld uit de beste recepten vol met biologische groenten, fruit en superfoods. Je kunt kiezen voor een snelle detox kuur van 3 dagen, maar ook voor een intensieve reiniging van 5 of 7 dagen. Bekijk ze hier.

Vorige artikel Volgende artikel