Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Recepten

 

Boerenkool salade met bloedsinaasappel en pecannoten

Deze salade is een bijzonder (smakelijke) combinatie van rauwe ingrediënten. Snel en eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Boerenkool salade is echt zo'n gerecht wat niet fout kan gaan. Je kunt naar hartenlust experimenteren met verschillende dressings en noten, alle combi's gaan geweldig smaken. Wij zijn zelf heel enthousiast over deze ‘slanke’ en voedzame rauwe boerenkool salade waaraan verse bloedsinaasappels en knapperige pecannoten zijn toegevoegd. 


Ingrediënten:

200 gram fijngesneden boerenkool

1 bloedsinaasappel, geschild en in partjes verdeeld

1 rijpe avocado, in plakjes gesneden

een handvol granaatappelpitjes

een handvol olijven

 

Dressing:

2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt

2 eetl. extra vierge olijfolie

2 eetl. citroensap

een handvol rauwe pecannoten of pijnboompitten of walnoten

 

Bereiding:

1.Doe de noten in een grote saladekom. Voeg hier de boerenkool, de avocado en de knoflook aan toe. Eventueel kun je er een fijngesneden uitje bij doen. Heb je al deze ingrediënten door elkaar gehusseld? Dan besprenkel je de salade met de dressing van olijfolie en citroensap.

2.De dressing maak je door de olijfolie op te kloppen met het citroensap. Na de dressing voeg je naar smaak de stukjes bloedsinaasappel toe. Maak de stukjes sinaasappel lekker klein zodat ze makkelijker te eten zijn.

3.De salade wordt koud geserveerd dus zet de salade na bereiding weer terug in de koelkast tot het tijd is om te eten.            

Vorig artikel Volgend artikel