Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Beter Slapen? Hoe Je Je Slaapschema Weer Op Orde Krijgt

Beter Slapen? Hoe Je Je Slaapschema Weer Op Orde Krijgt

Iedereen weet (en voelt) dat een goede nachtrust je dag kan maken of breken. Een ongestoorde slaap betekent vaak een prettige en productieve dag, terwijl een slechte nachtrust zorgt voor irritaties en een onproductieve dag. Waarom is slapen zo belangrijk en waarom lukt het soms niet? En nog belangrijker: hoe los jij je slaapprobleem op? Lees verder over hoe wij samen ons slaapschema kunnen verbeteren, want ook wij bij Superfoodguru kunnen een goede nachtrust gebruiken.

WAAROM IS EEN SLAAPSCHEMA ZO BELANGRIJK?

Je slaapt gemiddeld een derde van je leven. Tijdens het slapen herstelt het lichaam zich van mentale en fysieke stress, opgelopen gedurende de dag. Na een goede slaap ben je beter bestand tegen stresssituaties, heb je een betere stofwisseling en kun je je optimaal concentreren tijdens je studie of werk. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan een goed slaapschema.

HOE VERBETER IK MIJN SLAAPSCHEMA?

Probeer elke dag rond dezelfde tijd te slapen en weer op te staan

Je ouders hebben je niet voor niets opgevoed met de drie R’s: rust, reinheid en regelmaat. Regelmaat in je slaapschema is van groot belang. Probeer de tijd dat je naar bed gaat en de tijd dat je weer op staat elke dag niet meer dan een uur te laten verschillen. Als je iedere dag op hetzelfde moment gaat slapen, dan raakt je lichaam gewend aan dat ritme. Je lichaam zet de productie van slaaphormonen vroegtijdig in, waardoor jij sneller in een diepe slaap terecht komt.

Zoek het daglicht op

Daglicht speelt een belangrijke rol in je biologische ritme. Een van de beste manieren om je biologische ritme weer op orde te krijgen, is om ‘s ochtends meteen het daglicht op te zoeken. Een goede reden dus voor een ochtendwandeling met een cold pressed juice van Superfoodguru in de hand. Zorg er ook voor dat je tijdens de lunch even naar buiten gaat om van het daglicht te genieten.

Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapengaan

Je denkt misschien dat een rood wijntje voor het slapengaan een goed idee is. Dat is helaas een fabel. Ondanks dat het wijntje je slaperig kan maken, is het niet goed voor je lichaam. Je lichaam wordt onrustig en heeft meer tijd nodig om te herstellen. Hetzelfde geldt voor koffie. Probeer koffie tenminste 6 uur voor het slapengaan te vermijden. Je kunt dus beter kiezen voor een lekker kamille theetje.

Slik vitamines en eet voldoende groente en fruit

Voor een goed slaapschema is het eten van voldoende groente en fruit belangrijk. Bij Superfoodguru snappen wij dit maar al te goed en kun je terecht voor heerlijke cold pressed juices zonder toevoegingen, en geef je jouw gezondheid en slaapschema een boost. Bestel ze hier! En wist je dat magnesium essentieel is voor een goede slaap? In deze blog vertellen wij je uitgebreid waarom.

Start met een detox

Heb je al veel geprobeerd, maar niets helpt? Probeer dan eens een detox om je lichaam te reinigen en als kickstart voor goede slaapgewoontes. Een detox is een sapkuur die al je maaltijden vervangt. De verse sapkuren van Superfoodguru zorgen voor een reset van je lichaam en zorgen voor een frisse start. Kijk op deze pagina voor verschillende detox kuren, variërende van een halve dag tot een week.

Vorig artikel Volgend artikel