Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 

Tijd Om Te Resetten? De 5 Beste Stappentellers & Een 3 Dagen Reset Plan

Een reset is volgens de meeste woordenboeken een “herstart vanaf het beginpunt”. Terug naar het beginpunt is voor een mens wellicht wat rigoureus, maar het juiste resetplan kan jouw lichaam wel een enorme boost geven. En af en toe resetten heeft echt gezondheidsvoordelen. Tel tijdens je reset je stappen met één van de vele stappentellers om het leuk voor jezelf te houden!

3 DAGEN RESET PLAN

Het 3-daagse sapvasten van Superfoodguru is een krachtige tool om je lichaam op milde wijze te resetten. Gewoon even rust in lijf en leden, door middel van sappen vol superfoods, vitaminen en mineralen. Je lichaam blijft voldoende nuttige voedingsstoffen ontvangen die het ontgiftingsproces ondersteunen en bevorderen. Als je de detox kuur combineert met fijne activiteiten, bij voorkeur, in de buitenlucht, dan bereik je de meest optimale reset die jij voor jezelf kunt inplannen.

SPORTEN TIJDENS DE RESET MET STAPPENTELLERS

Een marathon rennen of intensief sporten terwijl je aan het detoxen bent is niet aan te raden. Een flinke wandeling daarentegen is wel een goed idee. Lekker in de buitenlucht lopen en met een ferme tred. Flink door stappen dus. Dit maakt je hoofd leeg en doet je bloed goed rondpompen. 10.000 stappen per dag is de maat maar hoe ga je dat bijhouden? Iedere stap turven en aan het eind van de dag optellen is immers niet te doen. En hoe nauwkeurig zijn die stappentellers?


Om jouw tel-vermogens te ontlasten, hebben wij de 5 beste stappentellers voor je op een rij gezet. Ze zijn allemaal voorzien van een nauwkeurige stappenteller, ze houden je slaapcyclus bij (als je er voor kiest om het ‘s nachts om te houden), ze meten je hartslag en kunnen via bluetooth aan een App worden gekoppeld. Hierdoor krijg je nog meer handige features tot je beschikking. Hoewel de onderliggende verschillen vaak minimaal zijn, benoemen we in onderstaand rijtje toch enkele specifieke nuttigheden van de 5 beste stappen- en calorietellers.

1. Fitbit Charge 3

Deze stappenkampioen heeft vele handige features maar wat wellicht goed is om te weten, is dat hij slechts één keer per week opgeladen hoeft te worden. Geen stap hoeft dus ongeregistreerd te gaan!

2. Huawei Band 3 Pro

Deze calorieteller meet onder andere je VO2 max. Het VO2 max getal zegt iets over je conditie en is onder andere afhankelijk van leeftijd, geslacht en gewicht. Hoe hoger het getal, hoe beter je conditie. Setje goalen werk naar een betere conditie!

3. Garmin Vivosmart

Een echte tracker van al jouw activiteiten, inclusief het lopen van trappen. En deze smart tracker stimuleert je tot grote hoogte!

4. Samsung Galaxy Fit e

Deze watch detecteert automatisch activiteiten en registreert deze nauwkeurig.

5. Xiaomi Mi Band 4

Met het heldere gekleurde scherm van deze band krijg je nog duidelijkere inzage in jouw sportieve bezigheden. Hoewel het dragen van een stappen- en/of calorieteller niet absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen resetten, geeft het wel inzicht in de lichamelijke activiteiten die je dagelijks onderneemt. Dit stimuleert je om te bewegen en voor je het weet neem je expres een omweg, gewoon omdat je aan je 10.000 stappen wilt komen.


Photocredit: @fpmovement

Vorig artikel Volgend artikel