100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

5 beste calorieënteller Apps

5 beste calorieënteller Apps - superfoodguru

Calorieënteller Apps zijn handige tools om bij te houden hoeveel je binnenkrijgt. En natuurlijk gaat het er om wát je eet en niet alleen om het aantal calorieën. Maar feiten zijn feiten… Als je meer calorieën tot je neemt dan je lichaam verbruikt, dan kom je aan en wanneer je meer verbruikt dan dat je naar binnen stopt, dan val je af. Bovendien, calorieën zijn calorieën, ongeacht of ze nu uit chocoladerepen of uit gember shots en energy balls komen. Daarom is het zo belangrijk dat je je niet blind staart op alleen de calorieën, want de calorieën uit onze shotsjuices en balls gaan tenminste gepaard met super ingrediënten die gezond voor je zijn. 

Als je gezond wilt aankomen of wilt afvallen dan ben je het meest geholpen met calorieënteller apps die je meer informatie geven dan alleen het aantal kilocalorieën (kcal). Immers, niet alleen de energiewaarden (de calorieën) maar juist de voedingswaarden zijn van belang. We geven je een lijstje met de vijf beste Apps die niet alleen het aantal calorieën voor je tellen, maar je ook informeren over de voedingswaarde.

De meest handige calorieëntellers

  1. Lifesum Gebruiksvriendelijk en te koppelen met diverse fitness Apps. Dus stel je eigen doelen op en monitor of je nog on track bent. Een ander handigheidje van Lifesum is dat je voedingswaarden makkelijk te checken zijn via een barcodescanner.
  2. MyFitnessPal Een eenvoudige en complete calorieën App die je ook laat communiceren met vrienden. Motiveer elkaar om de gestelde gezondheidsdoelen te behalen met behulp van MyFitnessPal
  3. Loseit Lose It mag dan een Engelstalige calorie App zijn, dit weerhoudt hem er niet van om je Nederlandse boodschappen te herkennen. Wellicht herkent hij de Haagse Hopjes (ongeveer 67 Kcal) of de Bossche Bol (ongeveer 630 Kcal) niet direct, maar de meest gangbare producten vormen geen enkel probleem.
  4. Fatsecret Dat jouw fat absoluut geen secret hoeft te zijn, bewijst de Fatsecret App. Je kunt via deze calorieën-tool namelijk heel eenvoudig je eten en voortgang delen via een soort Instagram feed. Handig als je jouw successen en je struggles wilt delen met de rest van wereld.
  5. Mijn eetmeter Mijn eetmeter is de calorieën App van het Voedingscentrum en hierdoor altijd volledig up to date en voorzien van de officiële voedingswaarden zoals fabrikanten deze (wettelijk) moeten communiceren. 

Calorieëntellers aanvullen met Gember shots, Energy balls en juices

Het kan altijd voorkomen dat jouw favo-food niet standaard in een calorieënteller app wordt vermeld. Heb je food dat je regelmatig eet, dan is het slim om deze toe te voegen aan je favoriete app. Op onze website vind je bij onze producten onder andere de hoeveelheden calorieën (Kcal), vetten, koolhydraten en eiwitten. Onze Burning Rescue Shot 50 bevat bijvoorbeeld 30,8 Kcal – 0,2 vet – 6,6 koolhydraten en 0,5 eiwitten per flesje (60 ml). En de Blue Protection Shot 51 heeft 26,7 Kcal – 0,1 vet – 6,3 koolhydraten en 0,3 eiwitten. Voeg jij de gember shots toe aan je app?

Photocredit: @fpmovement

Vorige artikel Volgende artikel