Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Het Belang Van Magnesium: Van Soepele Spieren Tot Goed Slapen

Het Belang Van Magnesium: Van Soepele Spieren Tot Goed Slapen

Magnesium is een mineraal dat allerlei belangrijke functies vervult in je lichaam. Zo helpt het je bloedsuikerspiegel en bloeddruk in balans te houden, bevordert het je botgroei en is het nodig voor het goed functioneren van je spier- en zenuwstelsel. Maar er is nog iets waar dit mineraal een belangrijke rol in speelt, namelijk je nachtrust. Sterker nog: het wordt gezien als een natuurlijk slaapmiddel.

DE ROL VAN MAGNESIUM IN JE SLAAPRITME

Magnesium reguleert samen met melatonine je bioritme. Hierdoor wordt je energie beter verdeeld, waardoor je ‘s avonds slaap krijgt en ‘s nachts beter slaapt. Verder stuurt het mineraal de neurotransmitters aan die je nodig hebt om te slapen. Ook heeft het een kalmerend effect.

ONTDEK MAGNESIUMRIJKE BRONNEN

Een magnesiumtekort kan dus leiden tot een verstoorde nachtrust. Het is daarom belangrijk om genoeg van dit mineraal binnen te krijgen. Maar wat moet je dan eten? Gelukkig is het in veel voedingsmiddelen aanwezig. Magnesiumrijke voeding is:

Pure chocolade

Ben je gek op chocolade? Dan zit je goed als je een magnesiumtekort wilt aanvullen. Je moet dan wel voor de pure variant gaan, want daar zit het mineraal in.

Bonen

Zwart of edamame, beide soorten zijn goede magnesiumleveranciers. Daarnaast geven ze nog meer goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en andere mineralen.

Noten en zaden

Snacken kan ook gezond zijn. Met een handje pompoenpitten, zonnebloemzaden of walnoten kun je een magnesiumtekort te lijf gaan. Of strooi een mix van zaadjes en nootjes over je salade. Ook pinda’s zijn rijk aan het mineraal. En hou je van pindakaas? Dan help je je lichaam ook om de magnesiumvoorraad aan te vullen door pindakaas op je brood te smeren. Verder heeft Superfoodguru nog een lekkere vegan blissbal waarin dit mineraal zit.

Bananen

Deze vrolijke tropische vruchten zijn ook magnesiumrijk. Neem ze als ontbijt, prak ze door je yoghurt of eet een banaan als late middagsnack. Nog een tip om in een klap een flinke dosis mineralen en vitamines binnen te krijgen is ons sapje Wild At Heart. Hierin zit naast banaan ook appel en spinazie.

Spinazie

Groene bladgroentes zijn ook magnesiumrijk, waarvan spinazie een topleverancier is. Dus eet groene salades of maak roerbakgerechten met spinazie. Ook kun je via Superfoodguru je magnesiumniveau op peil houden met verschillende groentesappen. Lijkt dat je wat? Kies dan voor de Magic MoringaSlim Fit FusionVeggie Cappuccino en Wild At Heart.

Supplement

Heb je het vermoeden dat je een magnesiumtekort hebt? Dan kun je ook kiezen voor een supplement. Neem bijvoorbeeld magnesiumcitraat dat een hoge dosering van het mineraal heeft en goed opneembaar is voor je lichaam.

LOS EEN GEBREK AAN MAGNESIUM OP

Heb je dus last van slapeloosheid, moeheid, stress of stijfheid? Dan zou het om een magnesiumtekort kunnen gaan. Gelukkig kun je dit aanvullen met de juiste voedingsmiddelen. Of maak het jezelf makkelijk met een supplement of de magnesiumrijke producten van Superfoodguru!

Vorig artikel Volgend artikel