Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Beauty

 

5 Beauty Tips Tijdens Je 7 Dagen Detox Kuur

Er zijn van die periodes in je leven waarin je voelt dat je toe bent aan een inwendige opruiming ofwel een detox kuur. En hoewel dit gevoel getriggerd kan zijn door een periode van zowel mentale als lichamelijke (over)belasting, één ding is zeker: een 7 dagen detox kuur, maakt je weer schoon van binnen én daardoor ook van buiten. Omdat je lichaam zich tijdens het sapvasten ontdoet van afvalstoffen, kun je je tijdens een 3 dagen5 dagen of 7 dagen detox kuur minder energiek voelen. Om je mooi en energiek te blijven voelen, hebben we 5 beauty tips verzameld voor tijdens je 7 dagen detox kuur, en deze voor je op een rij gezet:

1. 30 min workout, tijdens je detox kuur

Hoewel intensief sporten tijdens een detox kuur niet aan te bevelen is, krijg je van een korte workout van een half uur extra energie en helpt dit om de interne processen in je lichaam op niveau te houden. Get the juices flowing! Zowel de aanvoer van zuurstofrijk bloed als de afvoer van giftige stoffen worden gestimuleerd als je, óók tijdens het detoxen, af en toe je hartslag boven de 140 slagen per minuut laat komen.

2. Goede nachtrust, all year beauty tips

Tijdens het slapen herstellen zowel je lichaam als je geest. Een goede nachtrust is daarom altijd belangrijk. Toch is dit in een detox extra van belang omdat juist tijdens deze uren van totale ontspanning, je lichaam zich helemaal kan richten op het ontgiften. Ga vroeg naar bed.

3. Voldoende vocht, juices en water drinken

Om je lichaam sneller en beter in staat te stellen om zich te ontdoen van alle afvalstoffen, zul je veel vocht tot je moeten nemen. Minimaal twee liter water drinken op een dag helpt hier enorm bij. Uiteraard vul je deze vochtinname aan met de voedzame en heerlijke juices uit je detox pakket.

4. 10.000 stappen op een dag, in de detox buitenlucht

Naast je 30 minuten workout is het ongelooflijk goed voor je lichaam om in de buitenlucht te zijn. Door dagelijks 10.000 stappen (ongeveer 7 km) buiten weg te wandelen of te joggen, geef je zowel je lichaam als je geest een enorme boost. Ga bijvoorbeeld wandelen in de duinen, langs de akkers of in een bos. Lekker de wind door je haren en frisse lucht in je longen.

5. Relax & Reset, the all-time beauty tip

Tijdens een periode van detoxen mag je extra lief zijn voor jezelf. Neem een ontspannend bad of warme douche en borstel je huid voor een betere bloedsomloop en prachtige gloed. Geef jezelf een zuiverend gezichtsmasker en gebruik in je huis een verdamper met geurende essentiële oliën. All-time beauty tips of gewoon omdat je tijd over hebt (je hoeft immers geen ontbijt, lunch of diner voor jezelf te maken).

Vorig artikel Volgend artikel