100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Bakker Bertram | Lekker ontbijtje halen op de Cornelis schuytstraat

Bakker Bertram | Lekker ontbijtje halen op de Cornelis schuytstraat - superfoodguru
Bakker Bertram | lekker ontbijtje halen op de Cornelis Schuytstraat

Een goed ontbijt is dé belangrijkste maaltijd van de dag, althans dat wordt al jaren beweerd. Maar wist je dat de ochtendmaaltijd ook lekkerste maaltijd van je hele dag kan zijn? Zeker als je het brood bij Bakker Bertram op de Cornelis Schuytstraat 34 in Amsterdam haalt. Dit is de bakkerij-hotspot. Je vindt de Bertram bakkerswinkels overigens op meerdere locaties in de hoofdstad (onder andere de Eerste Constantijn Huygensstraat) maar ook andere plaatsen zoals Zandvoort en Heemstede. Bij deze ambachtelijke bakkerij score je puur, biologisch brood zonder E-nummers of andere broodverbeteraars. Gewoon lekker brood, volgens familierecepten gebakken mét of zonder toegevoegde superfoods. Bertram bakkers bakken hun broden al 120 jaar heerlijk bruin (of wit.. wat jij wilt).

Bakker Bertram super assortiment

De bakkerij van Bertram staat onder meer bekend om zijn desembroden, ook wel Beaudé broden genoemd. De meest gezonde versie van brood die in 24 verschillende soorten wordt gebakken. Superbrood zonder E-nummers, zonder vet en vrij van geur- of kleurstoffen. Slechts meel, water en een beetje zout. Lekker vers en met meer vitamine B dan in andere broden. En om het brood nóg gezonder te maken, heeft de bakker bijvoorbeeld ook broden met noten en vijgen, extra veel zaden, pompoen, zonnepitten en lijnzaad of met rozijnen. Kortom, ontzettend veel keuze en heerlijk als je een stevig en voedzaam ontbijt wilt eten.

Duurzame maatregelen bij Bakker Bertram in Amsterdam

Hoewel de kleur van het brood bij Bertram gaat van wit naar donkerbruin, en alle tinten die hier tussen liggen, is de bedrijfsvoering voornamelijk groen getint. Zo zijn er maatregelen genomen om voedselverspilling tegen te gaan waarbij overgebleven brood, onder andere, wordt gedoneerd aan een initiatief dat gratis maaltijden verstrekt aan buurtbewoners van diverse Amsterdamse wijken. Ook worden de winkels onderling bevoorraad door middel van een bakfiets en kun je als klant ook een steentje bijdragen door de aanschaf van een katoenen broodzak in plaats van een plastic zakje.

Superfood ontbijt in Amsterdam

Op de Cornelis Schuytstraat is het brood overigens niet alleen 2 go, je mag je “bammetjes” ook in de winkel opeten. Ga lekker zitten aan één van de tafeltjes en bestel een voedzaam ontbijtje. Er is voldoende keuze aan brood of andere lekkernijen. En als je niet zo’n broodeter bent, bestel dan een klein broodje (gewoon om aan jezelf te bewijzen dat het brood echt heel bijzonder is) en neem één van onze super voedzame, heerlijke, superfood smoothies. Dan weet je zeker dat je met een lekkere én gezonde maaltijd aan de dag begint.

Vorige artikel Volgende artikel