Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 

Er zijn meerdere redenen waarom je geen dierlijke producten zou willen eten of gebruiken. Eén daarvan kan zijn dat je wilt bijdrage aan een betere dierenwelzijn terwijl een andere reden bijvoorbeeld kan zijn dat je een gezondere lifestyle nastreeft om nog meer een beauty te worden. Misschien wil je zelfs een paar kilootjes kwijt? Met een plant-based dieet kun je prima afvallen mits je een beetje oplet met wat je eet. Want zelfs met een veganistisch eetpatroon val je niet automatisch af, ook daar moet je wel wat voor doen. We hebben 5 tips voor je…

Tip 1: Als beauty vermijd je bewerkte voedingsmiddelen

Hoewel het altijd beter is om voor onbewerkte voedingsmiddelen te kiezen, geldt dit nog meer als je wilt afvallen. Met name bewerkte plant-based snacks zitten vaak vol foute vetten, suikers en andere smaakversterkers die je in principe niet nodig hebt. Sterker nog, je zult je veel beter en gezonder voelen als je deze snacks (denk aan vegan chips of vegan snoepjes) uit je dieet schrapt.

Tip 2: Eet plant-based proteïne

Door ervoor te zorgen dat je maaltijden veel plantaardige eiwitten bevatten, krijg je sneller een voldaan gevoel. Naast het feit dat proteïne goed is voor je lichaam en een belangrijke bouwsteen voor je spieren is, heb je minder snel honger na een eiwitrijke maaltijd. Lukt het je niet om in iedere maaltijd voldoende proteïne te “proppen”? Vul de maaltijd aan met onze Die Hard Green 11 of Blue Protection Shot 51. Dan weet je zeker dat je je dagelijkse proteïne quotum haalt. Ook als je een beetje laag in je energie zit en je trek hebt in een voedzame snack, neem dan onze energy balls. Een balletje waardevolle proteïne gebaseerd op plantaardige eiwitten. 

Tip 3: Maak voor iedere maaltijd een beauty van een salade

Eet een salade vóór je maaltijd of pimp je salade zó dat je een volwaardige maaltijd op je bord hebt liggen. Op deze manier verzeker je jezelf er iedere dag van dat je genoeg vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Er zijn vele gezonde, low cal ingrediënten die je kunt toevoegen aan een salade. Dus je hoeft echt niet alleen op een slaatje bla, ehhh… blaadje sla te knabbelen. 

Tip 4: Op plant-based dieet? Spice it up!

Gebruik gember, kurkuma of andere specerijen en verse kruiden in je maaltijden. Hierdoor worden je maaltijden niet alleen lekkerder en gezonder, specerijen kennen ook andere voordelen voor je lichaam. En zeker ook wanneer je wilt afvallen. Zo is gember niet alleen een boost voor je immuunsysteem, het zorgt er ook voor dat je spijsvertering een tandje hoger gaat. Handig als je wilt afvallen toch? En mocht je een keer geen energie hebben om een gemberknol te raspen of te snijden, dan kun je altijd een flesje Ginger Girl 08 opendraaien. Alle voordelen van gember, kant en klaar, tot jouw beschikking.

Tip 5: Probeer Meal Prepping

Batch cooking of Meal Prepping is in feite niets meer of minder dan koken met een vooruitziende blik. Met andere woorden, je bereidt van tevoren meerdere low cal ingrediënten voor verschillende low cal maaltijden. Het vergt een beetje planning maar dat is het helemaal waard. Helemaal als je ervoor kiest om (een aantal) ingrediënten te gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere lunchsalade in je Mason Jar.

Vorig artikel Volgend artikel