Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
5 Voedingsmiddelen Die Je Kans Op Zwangerschap Vergroten

5 Voedingsmiddelen Die Je Kans Op Zwangerschap Vergroten

Voor veel stellen is een kindje krijgen een van de belangrijkste mijlpalen in hun leven. Helaas kan het soms een uitdaging zijn om zwanger te worden, zelfs voor mensen die geen vruchtbaarheidsproblemen hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je vruchtbaarheid kunt verbeteren en de kans op zwangerschap kunt vergroten. Want wist je dat naast het verminderen van stress en het verbeteren van je levensstijl, het aanpassen van je dieet en het nemen van bepaalde supplementen ook kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap? Superfoodguru legt je uit hoe gezonde voeding en supplementen kunnen bijdragen aan een gezonde zwangerschap en hoe je deze het beste kunt integreren in je dagelijkse routine.

GEZONDE VOEDING EN SUPPLEMENTEN VOOR EEN GEZONDE ZWANGERSCHAP

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen zoals foliumzuur, zink, ijzer, calcium en vitamine D kan de hormoonbalans van het lichaam helpen verbeteren en de kans op zwangerschap vergroten. Bovendien zijn er verschillende supplementen die je kunt nemen om je kansen op zwangerschap te vergroten.

Voedingsmiddelen die de vruchtbaarheid bevorderen

Een gezond dieet dat rijk is aan de juiste voedingsstoffen kan de vruchtbaarheid van vrouwen én mannen verbeteren. Hieronder hebben we enkele voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de vruchtbaarheid voor jou op een rijtje gezet:

  1. Foliumzuur: verlaagt de kans op een open ruggetje, vroeggeboorte of een laag geboortegewicht. 

  2. IJzer: zorgt voor een gezonde bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken.

  3. Calcium: helpt bij de ontwikkeling van sterke botten van de baby.

  4. Vitamine D: bevordert de opname van calcium en speelt dus ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van sterke botten van de baby.

Voedingsmiddelen die deze voedingsstoffen bevatten, zijn onder andere groene bladgroenten, citrusvruchten, volkoren granen, noten en zaden, peulvruchten en zuivelproducten. Wist je dat onze Die Hard Green 11 een perfecte aanvulling is op jouw gezonde dieet vòòr en tijdens de zwangerscahp? Dit sapje zit namelijk bomvol bladgroenten, broccoli, komkommer en wortel.


Naast het volgen van een gezond dieet rijk aan deze voedingsmiddelen, kun je ook bepaalde supplementen nemen die de kans op zwangerschap vergroten. Denk aan foliumzuur, met een aanbevolen hoeveelheid van 400 microgram per dag. Of omega-3-vetzuren, die belangrijk zijn voor het reguleren van de hormonen in het lichaam. We raden je altijd aan om de aanbevolen dosering van supplementen te volgen en deze alleen te nemen na overleg met een arts of voedingsdeskundige.

Voedingsmiddelen en supplementen om te vermijden

Naast het letten op genoeg gezonde voedingsmiddelen, is het ook belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen en supplementen juist te vermijden. Want sommige voedingsmiddelen en supplementen kunnen schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de baby. Denk hierbij aan rauw of niet goed gekookt vlees, vis en gevogelte, rauwe eieren, rauwe melk, kaas van rauwe melk, alcohol, cafeïne en te veel vitamine A.


Een gezond dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en het gebruik van supplementen kan de kans op zwangerschap vergroten en bijdragen aan een gezonde zwangerschap. Het is belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van de baby. Raadpleeg altijd een arts of voedingsdeskundige voordat je supplementen inneemt en volg de aanbevolen doseringen. Met deze informatie kun je jezelf goed voorbereiden op een gezonde zwangerschap.

Vorig artikel Volgend artikel