Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
5 Redenen Waarom Spirulina Gezond Voor Je Is

5 Redenen Waarom Spirulina Gezond Voor Je Is

Spirulina en gezondheidsvoordelen gaan hand in hand met elkaar. Deze populaire algensoort heeft krachtige antioxiderende eigenschappen en is op dit moment één van de meest populaire supplementen ter wereld. Maar wat maakt spirulina het perfecte algen supplement voor een gezonde levensstijl? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben 5 voordelen van spirulina voor je op een rij gezet.

RIJK AAN VOEDINGSSTOFFEN

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van spirulina, is het eerst tijd om uit te leggen wat het nou precies is. Spirulina groeit als alg zowel in zoet als zout water. Het is een soort cyanobacteriën, een familie van eencellige microben die vaak blauwgroene algen worden genoemd. Net als planten kunnen cyanobacteriën energie uit zonlicht produceren via een proces dat fotosynthese wordt genoemd. Het algen supplement bevat behoorlijke hoeveelheden magnesium, kalium en mangaan. Het bevat essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft, zit boordevol eiwitten, koper en B-vitamines. Een echte bron van voedingsstoffen dus.

ANTIOXIDEREND EN ONTSTEKINGSREMMEND

Nu je weet wat spirulina is, leggen we je de voordelen van spirulina uit. Spirulina beschikt over krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit voorkomt het beschadigen van je lichaamscellen en kan daarmee chronische ontstekingen (die vaak de boosdoener zijn voor kanker en andere ziekten) voorkomen. Spirulina zit boordevol antioxidanten, die beschermen tegen oxidatieve schade.

Fycocyanine

Fycocyanine is het belangrijkste actieve bestanddeel, waar vrijwel alle voordelen van spirulina aan te danken zijn. Het is een antioxidant die ook de uniek blauwgroene kleur aan de algensoort geeft. Fycocyanine kan vrije radicalen bestrijden en de productie van moleculen die ontstekingen bevorderen blokkeren. Dit heeft antioxiderende en ontstekingsremmende effecten die spirulina met zich meebrengt.

VERLAGENDE WERKING OP JE BLOEDDRUK

Een hoge bloeddruk is vaak een van de belangrijkste oorzaken van veel ernstige aandoeningen. Denk aan een hartaanval, beroerte en chronische nierziekten. Het dagelijks innemen van spirulina heeft een positief verlagend effect op de bloeddruk. Experts gaan ervan uit dat deze verlaging wordt veroorzaakt door een verhoogde productie van stikstofmonoxide, een signaalmolecuul dat bloedvaten helpt ontspannen en verwijden. De verlagende werking op je bloeddruk is dus nog een van de vele voordelen van spirulina.

VERBETEREN VAN DE SPIERKRACHT EN HET UITHOUDINGSVERMOGEN

Naast de vele gezondheidsvoordelen, helpt spirulina ook met het verbeteren van de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Onderzoekers hebben in een experiment aangetoond dat spirulina in staat is om de zuurstofopname tijdens inspanning te verbeteren, waarbij onderzoekers concludeerden dat spirulina kan helpen om atletische prestaties te verbeteren. Ben je op zoek naar een toevoeging aan je gezonde lifestyle? Dan zit je met spirulina helemaal goed.

ONDERSTEUNT DE CONTROLE VAN DE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Diverse onderzoeken hebben ook aangetoond dat spirulina in staat is om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Experts gaven aan dat er ook aanwijzingen zijn dat spirulina een gezonde bloedsuikerspiegel bij mensen ondersteunt. Dit is positief voor mensen met bijvoorbeeld diabetes.

Blue Protection Shot

Met onze Blue Protection Shot maak jij je geen zorgen meer of je wel of niet genoeg spirulina binnenkrijgt. Deze shot bevat pure gember en spirulina waarmee jij in één keer een bom aan eiwitten en vitamines binnenkrijgt. De Blue Protection Shot bevat naast gember en blauwe spirulina ook appel en citroen en is dus een echte boost voor je lichaam waarmee jij de voordelen van spirulina zelf kunt ervaren.

Vorig artikel Volgend artikel