Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
5 Natuurlijke Tips Tegen Een Kater

5 Natuurlijke Tips Tegen Een Kater

Het is weekend, je gaat een avondje stappen, hebt een verjaardag of een ander feest. De meeste feestliefhebbers genieten van dit soort momenten het liefst samen met een heerlijke cocktail of een goed glas wijn in de hand. Om maar niet te denken aan de volgende ochtend: de gevreesde kater. Geen zorgen, want Superfoodguru heeft 5 natuurlijke tips tegen een kater op een rijtje gezet. Weten hoe wij onze kater natuurlijk verslaan? Ontdek hier onze tips.

TIP 1: GEMBER

Onze nummer één tip tegen een kater is… Gember. Als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, ben je de dag erna vrijwel altijd misselijk. Gember is een effectieve manier om misselijkheid te verlichten. Doordat gember de opname van voedingsstoffen helpt te verbeteren, wordt ook je opgeblazen gevoel verminderd. Daarnaast bevat gember een belangrijke stof, namelijk gingerol. Gingerol zorgt voor het uitschakelen van vrije radicalen, en de antioxidanten van gember verminderen de oxidatieve stress. Een kopje gemberthee in de morgen is dus een uitstekend idee en een goede tip tegen jouw kater. Of wat dacht je van ons BurningmanGinger Girl of Burning Rescue? Ook perfect tegen jouw kater.

TIP 2: KAMILLE

Wist je dat kamille vroeger door Egyptenaren werd aanbeden vanwege de uitgebreide genezende eigenschappen? Dat is niet zonder reden. Het kruidenmiddel werkt namelijk licht ontstekingsremmend en ontsmettend. Daarnaast heeft kamille ook een licht ontspannend effect op maag en darmen. Deze klachten herken je misschien wel na een avondje flink drinken. Om niet te vergeten de hoofdpijn die een paar drankjes te veel met zich meebrengen de volgende ochtend. Naast het helpen van een stille indigestie, helpt dit wondermiddel ook tegen hoofdpijn. Precies wat je nodig hebt als middel tegen een kater.

Hangxiety - de combinatie van hangover en anxiety

Hanxiety is de mentale kater die je overvalt met angst en overmatig piekeren. Heb je last van deze welbekende term? Dan is kamille hier ook het wondermiddel voor. Kamille ontspant namelijk zowel lichaam als geest, zodat jij de hanxiety te boven gaat.

TIP 3: CHLOROFYL

Je kent het vast wel, tijdens een avondje wijn drinken, merk je al snel dat je veel moet plassen en overmatig vocht verliest. Dit merk je de volgende dag vooral aan de vermoeidheid, hoofdpijn en onlesbare dorst. Een goede eerste stap is om veel water te drinken. Maar om je lichaam nog meer te ondersteunen, is het binnenkrijgen van chlorofyl een pre. Daarom is onze Die Hard Green Juice dé tip tegen een kater.

Die Hard Green Juice

Superfoodguru heeft hier de perfecte juice voor. De gember en spirulina in onze Die Hard Green juice zijn het perfecte anti kater middel. Deze ingrediënten laten jou op een natuurlijke wijze weer fit voelen.

TIP 4: PAARDENBLOEM

Dit is misschien wel het meest verrassende anti kater middel van het rijtje. Paardenbloem is de verrassende oplossing tegen een kater. De bladeren van een paardenbloem zijn rijk aan natuurlijk kalium. Kalium spoelt gifstoffen uit je systeem, en helpt je om de kater tegen te gaan.

TIP 5: MUNT

Munt is een ander (onmisbaar) middel tegen je kater. Deze aromatische plant werkt namelijk om de schadelijke effecten van alcohol op het lichaam tegen te gaan. Met munt zeg je gedag tegen misselijkheid en geniet weer van een normale spijsvertering. Daarnaast geeft dit anti kater middel op natuurlijke wijze energie en zorgt het voor een verbeterde concentratie. Wist je dat in onze Wild At Heart munt zit? Met deze smoothie zeg je gedag tegen je kater.

Vorig artikel Volgend artikel